Timi from Hungary 2012.02.24. 05:21

Egyedül

Hajnali négykor csörgött a vezetékes telefon, hogy Tibónak fél  5-re a laktanyában a helye! Jó volt igy felkelni J Mint akit puskából lőttek ki, felszedte a cuccait, és egy gyors puszi után elhúzta a csikot. 3 napra kiköltözött a kaktuszok közé én meg itt maradtam Amerika kontinens kellős közepén. Tök egyedül.  Szerencsére a magyar család velem volt és segitettek mondjuk elmenni vásárolni, mert ügye ,mint már emlitettem a távolságok itt nagyon nagyok, és még mindig nincs biciklim.

Elhajtottunk hát a bázisra, ami olyan ,mint egy kis város, iskolával, családi házas övezettel, postával, bevásárlóközponttal, használt autó kereskedéssel, mekivel és más éttermekkel,  mindennel ami kell a "vidéki" élethez. Amikor az ember itt beöltözik kap az államtól annyi pénzt, hogy tudjon magának venni házat, akár bázison innen akár bázison túl. Persze , ha nagyon fontos beosztásban van akkor nem költözhet ki a civil szférába ,mert nem tudják úgy rángatni ahogy akarják. A bázison meg azért jobb vásárolni, mert természetesen a katonás árengedmények is érvényesek. Sokkal olcsóbb minden.

Lujza nénivel voltunk kérni adó beválláshoz időpontot. Itt igy működik . Egy kedves fekete fickó fogadott minket és jó kedélyüen elbeszélgettek, nem az otthoni feeling fogadott, ahol is tupirozott hajú szocialista korból itt maradt gyöngyszemek várják, hogy lecsaphassanak Rád, és jól megbüntethessenek. Igen már emlitettem ,hogy itt tényleg sok minden nagyon más. Majd elmentünk bevásárolni, ha Tibi hazaér a gyakorlatról szeretnék neki paprikáskrumplit főzni. Az alapanyagok viccesek, sok mindennek mű ize van, meg hát magyar paprika, és magyar kolbásznál jobbat úgysem talál az ember még itt a nagyszerű Amerikában sem. Vettem zsirszegény joghurtot, nagyon rossz J De nem volt más. meg amúgy is , ha már itt vagyok gondoltam nem activiát veszek, na ez egy rossz döntés volt. Viszont a mehikói erős paprikát minden csipős kedvelő barátomnak ajánlom, nagyon ott van a szeren.  Kerestem pestot, az olasz tésztámhoz, azt nem találtam , de miközben a német cuccoknál keresgéltem természetesen megint leszólitott egy fickó, hogy az ő testvére Phoenix-ben él és onnan lehet hozatni nagyon jó német kajákat. Itt ebbe vannak belebolondulva az emberek, a német élelmiszerekbe mi lenne ha ismernék Magyarországot?! Szerintem ami kajáink is vannak olyan jók, mint a németeké. Nem is tudom miért nem importálunk ide, szerintem nagyon  izlene nekik. Úgyis imádnak enni. Ha nincs idejük főzni, akkor beugranak valamilyen étterembe és rögtön elvernek jó pár dollárt és teletömik a hasukat. Annyi féle fajta gyors étterem van itt amennyit még életemben nem láttam. Nem is kell elutaznod, hogy megkóstold más nemzetek ételeit.  

A bevásárlás után elmentünk feladni a csekket, nagy figyelmet kérnék. Nem ám órákat állunk a kis postán sorban , hogy az utolsó kuporgatott pénzünket feladjuk az indokolatlanul magas villanyszámlánkra, hanem otthon husband megirja a csekket, majd meló után , elkanyarodik és feladja. Ami úgy néz ki ,hogy autóval beáll egy postaláda szerű doboz mellé és egy karnyújtás és kész. A számla be van fizetve. Luxus kényelem.

Rengeteg üzletet bejártunk. Van itt minden, de kevés minőségi cuccot láttam az elektronika kivételével ,mert azok persze márkásak. Mai napi szerzeményem : egy Gona Shopping feliratos ajtóra akasztható tábla, ezt a „Tibinek” vettem J Csak , hogy tudja, hol vagyok. J A napom azzal telt nagyrészt, hogy körbe nézzek a városban mi merre található. Délután cseteltem még az éjszakai lényekkel akik fent vannak még hajnali négykor fészbukon ,meg vártam, hogy jelentkezzen az Uram. Ez olyan hétkor meg is történt. Titokban hivott, hát nem romantikus ?! Kaktuszok között bújkálva mesélte el ,hogy milyen napja volt. Nem nagyon szeretek nélküle aludni bár van egy jó benne: ENYÉM AZ EGÉSZ ÁGY! J

 A képeket, látom nem sikerült rendesen beszúrnom tegnap, pedig már arra rájöttem, hogy egyáltalán ,hogy kell. Majd ha hazajön az uram akkor biztosan segit! Csók a cáládnak! J

A bejegyzés trackback címe:

https://timifromhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr984190748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása